Marhagulyás alföldiesen
Hozzávalók:
- 1,20 kg marhalábszár
- 10 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- csipetnyi köménymag
- 1 mokkáskanál törött bors
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 80 dkg burgonya
- 1 tojás
- evőkanál liszt
- só
A marhalábszárat rostjával keresztbe kockára vágjuk, hideg vízben átmossuk. Levesfőző fazékban zsírt hevítünk, és a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk benne, majd megpaprikázzuk, és beletesszük a kockára vágott lábszárat. Hozzáadjuk a köménymagot, megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús a saját levét elfőtte, időnként kevés vizet öntünk alá. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a kockára vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. A tojásból és a lisztből csipetkéket készítünk, beleszórjuk a levesbe és egy-két percig főzzük.
Elkészítési idő: 2 óra
Italajánló: Nagyrédei Kékfrankos
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK