Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Meggykrém leves

Szerző:
Szabó Anna
Ilyenkor nyáron a friss gyümölcsökből érdemes krémlevest készíteni, majd jól lehűtve tálalni. Ez a meggyleves nagyon gyorsan elkészül, nem tart tovább röpke fél óránál, és utána már csak hűteni kell, hogy kellően hideg legyen fogyasztás előtt.

 

Hozzávalók


- 50 dkg meggy
- 8 dl víz
- cukor (vagy édesítőszer)
- 4-5 db szegfűszeg
- fahéj
- 1/2 citrom leve és haja
- 5-6 levél citromfű
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- mandulaforgács


Elkészítés


A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. Forraljuk fel, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig. Amikor megfőtt, tegyünk félre néhány szem meggyet a tálaláshoz, botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel újra és főzzük néhány percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük le.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, és állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL