Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 8 dl víz
- cukor (vagy édesítőszer)
- 4-5 db szegfűszeg
- fahéj
- 1/2 citrom leve és haja
- 5-6 levél citromfű
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- mandulaforgács
Elkészítés
A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. Forraljuk fel, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig. Amikor megfőtt, tegyünk félre néhány szem meggyet a tálaláshoz, botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel újra és főzzük néhány percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük le.
Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, és állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK