Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Milánói sertésborda

Szerző:
Szabó Anna
Általában csak étteremben fogyasztjuk ezt az ételt, pedig a frissen kisült rántott hús, és a paradicsomszószos spagetti együtt rendkívül finom, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni otthon sem.

 


Hozzávalók

- 5 ek sűrített paradicsom
- 1 cs spagetti tészta
- 10 dkg sajt
- 4-6 szelet karaj
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- oregánó
- bazsalikom
- só
- őrölt fehér bors
- cukor
- 1,5 dl víz
- 1 ek olívaolaj
- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz.


Elkészítés


Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük világos színűre a bacont. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, pároljuk üvegesre, majd a végén tegyük bele a gombát, és pároljuk együtt még néhány percig. Öntsük hozzá a vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, és cukorral, és néha megkeverve főzzük készre a mártást. A spagettit főzzük ki enyhén sós vízben, majd alaposan keverjük össze a paradicsommártással, és tálalásig tartsuk melegen. A hússzeleteket panírozzuk be, majd süssük ki.

Tálaláskor a paradicsomszószos spagettit halmozzuk a tányérra, helyezzük mellé a hússzeleteket, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL