Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nosztalgia krémes

Szerző:
Szabó Anna
Krémes receptek hadával állhatunk szemben az interneten és a könyvekben, ha sütni szeretnénk. Mindenki kiválaszthatja a magához legjobban illőt, de minket a klasszikus nosztalgia krémes ejtett rabul. Nagyon sokan bonyolultnak hiszik az elkészítését, és a receptet csak pakolgatják ide-oda, míg végül rászánják magukat a sütésre, és rájönnek, nem is olyan nehéz ez!

 

Hozzávalók:

• 8 dl habtejszín
• 8 dl víz
• 6 evőkanál cukor
• 4 csomag vaníliás puding
• 50 dkg leveles tészta

Elkészítése:

A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük. Kb. 3-5 perc alatt megsül, de folyamatos odafigyelést igényel. (célszerű sütőpapírt használni)

Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá a habtejszínt, majd 10-15 percig keverjük robotmixerrel.
A lapokat rétegesen kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL