Hozzávalók:
• 8 dl habtejszín
• 8 dl víz
• 6 evőkanál cukor
• 4 csomag vaníliás puding
• 50 dkg leveles tészta
Elkészítése:
A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük. Kb. 3-5 perc alatt megsül, de folyamatos odafigyelést igényel. (célszerű sütőpapírt használni)
Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá a habtejszínt, majd 10-15 percig keverjük robotmixerrel.
A lapokat rétegesen kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK