Hozzávalók 4 személyre:
450 g mélyhűtött spenót
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
Só, bors, szerecsendió, kakukkfű
2 doboz darabos paradicsomkonzerv
200 g sonka
9 lap Lasagne lap (előfőzés nélkül)
200 g reszelt Gouda
150 g tejszín
Elkészítése:
A spenótot hagyd kiolvadni, majd csöpögtesd le. Reszeld apróra a fokhagyma felét, és kevés olajon a spenóttal együtt dinszteld meg. Fűszerezed sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy másik serpenyőben dinszteld meg a maradék fokhagymát, öntsd rá a paradicsomkonzervet, add hozzá a kakukkfüvet, sózd, borsozd. Ezt a keveréket főzd közepes lángon 10 percen keresztül. Közben vágd apró csíkokra – vagy ízlés szerint kockákra – a sonkát.
Zsiradékkal kenj be egy sütőformát, majd teríts le egymás mellé három darab lasagne lapot. Oszd el egyharmad-kétharmad arányban a paradicsomszószt. A kisebbik adagot keverd össze a spenóttal. Ha kész, oszlasd el a tésztalapokon, majd szórd meg sajttal. Ismét fedd le 3 tésztalappal. A nagyobb rész paradicsomszószt keverd össze a felszelt sonkával és a tejszínnel, terítsd el a tészta lapon majd a megmaradt sajtot szórd rá.
Már nincs más dolgod, mint betenni a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 35-40 perc, mire átsül. Szeletelés előtt, hagyd kihűlni.
Tipp: ezt a receptet elkészítheted sonka helyett csirkemellfilével vagy darált hússal is. Ebben az esetben annyi a pluszmunkád, hogy vékony csíkokra kell szelned a csirkehusit, valamint mindkettőt elő kell sütnöd.
Hozzávalók 2 személyre:
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
450 g gomba (tetszőlegesen, akár többfajta)
20 g vaj
10 g szárított vargánya
150 g krémsajt
40 g reszelt parmezán
100 g mozzarella
4 Lasagne lap
tárkony, só, bors
Elkészítése:
Reszeld apróra a fokhagymát, s szeld fel a vöröshagymát. Pucold meg a gombát, és vágd nagyobb darabokra. A vajat hevítsd fel egy serpenyőben. A hagymát és a fokhagymát dinszteld meg. A megpucolt gombát és a szárított vargányát keverd hozzájuk, majd hagyd 2-3 percig pihenni a tűzhelyen. Keverd hozzá a krémsajtot, majd főzd így együtt további három percig. Fűszerezd.
A lasagne lapokat lobogó forró, sós vízben főzd 6 percig. Két mélytányért kenj ki némi zsiradékkal. Tégy rájuk egy lasagne lapot, mindkettőre egyenlő mennyiségű gombás szószt teríts el, majd a felszelt mozzarellát tedd rájuk. Fedd be a megmaradt lasagne lapokkal. Süsd készre 210 fokos sütőben, körülbelül 20 percig.
Hozzávalók 4 személyre:
375 g liszt
2 tojás
1 szelet főtt borjúhús
125 g főtt sonka
1 fej hagyma
75 g reszelt parmezán
Zöldfűszerek, olívaolaj
Elkészítetése:
Szórd a lisztet egy tálba, és a közepébe készíts mélyedést: üsd bele az egész tojásokat 1 nagyobb csipet sóval. Villával keverd össze, a tojásokat fokozatosan dolgozd össze a liszttel és annyi vízzel, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapj, amelyet cipóvá gyúrsz.
Hozzávalók 2 személyre:
400 g Gnocchi
100 ml tej
150 g Mascapone
2 tojás sárgája
100 g friss, kisméretű paradicsom
40 g Gouda
Só, bazsalikom, bors
Elkészítése:
A gnocchit főzd meg sós vízben, a csomagolásán található útmutatás szerint. Ha kész, öntsd 2 tűzálló tálkába. Tépkedd a bazsalikomot durva darabokra, majd keverd össze jól a tejjel, majd add hozzá a mascarpone sajtot és a tojássárgáját. Fűszerezd sóval, borssal és öntsd a gnocchihoz. Pucold meg a paradicsomot, majd szeleteld fel, és add ezt is a többihez. Szórd meg a finomra reszelt Gouda sajttal, és tedd be 15 percre 190 fokos sütőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK