Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Papsapka ribizlilekvárral

Szerző:
Szabó Anna
Attól eltekintve, hogy időigényes az elkészítése, minden amellett szól, hogy vágj bele, még akkor is, ha kezdő konyhatündér vagy. Tésztája ugyanis nagyon hálás, és semmi olyan nincs benne, ami könnyen romlana. Tehát, akár több napig is élvezheted, ha csak nem vagy túl mohó...


Hozzávalók:

A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
4 tojássárgája
2 dl tejföl

1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt

A töltelékhez:
1 kis üveg ribizlidzsem
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
4 tojásfehérje

 

Elkészítése:

A félkilónyi lisztet a margarinnal, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval összegyúrjuk. Az olvasztott zsírba belekeverjük a 2 evőkanál lisztet. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a zsírral összekevert liszttel. Föltekerjük, mint a bjglit, majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután három darabra vágjuk a roládot, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. Közepét megkenjük lekvárral, ráteszünk 1 kávéskanál cukros diót, arra egy kávéskanálnyit a kemény habbá vert tojásfehérjéből. A tészta széleit ráhajtjuk, felül összecsípjük, vagyis papsapka alakúra formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.

 

Tipp:

Ha már egyszer nekifogunk a tésztának, érdemes többet gyúrni, ugyanis rétesnek is kiválóan alkalmas.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL