Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 pár jó minőségű kolbász
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A kolbászt és a gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról pedig tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és süssük pár percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát, majd keverjük alaposan össze, és pirítsuk tovább kb. 5 percig. Tegyük bele a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk néhány percig. A végén adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatosan kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, kanalazzunk rá a keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön. Végül a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK