Hozzávalók:
(4 személyre)
1 fej fokhagyma
1 közepes póréhagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
4 ek. olaj
1 dl fehérbor
1,5 dl húsleves kockából
2,5 dl tejszín
25 dkg spagetti, vagy makaróni, esetleg hosszúmetélt
60 dkg darált hús – szárnyasból
2 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, és ferdén 1 cm széles karikákra metéljük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és apró darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, negyedeljük.
2. Nagy edényben vizet forralunk, és külön-külön a répát 4 percig, a pórét 3 percig blansírozzuk benne. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 1 ek. olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felét tálra szedjük, a maradékhoz a serpenyőbe dobjuk a gombát, és 5 percig pároljuk. Ráöntjük a fehérbort, a húslevest, a tejszínt, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
3. A zöldségek főzőlevében a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A darált húst összekeverjük a félretett hagymával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával, belenyomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Nedves kézzel kb. 16 egyforma nagyságú golyót formázunk belőle, és a maradék olajban körös-körül megpirítjuk (kb. 10 perc).
4. A gombás léhez keverjük a répát, a pórét, a tésztát, és sóval, borssal utána ízesítjük. Hozzáadjuk a húsgombócokat, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Közben leöblítjük, és apróra vágjuk a petrezselymet. Tálaláskor az ételre szórjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK