Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Töltött paprika

Szerző:
Szabó Anna
Őshazája Mexikóban van, majd innen jutott el Amerika melegebb klímájú országaiba. Az egyik legolcsóbb C- vitaminforrásunk a paprika. Sokféle étel készíthető belőle.

Töltött paprika

Hozzávalók:
- 8-10 db paprika
- 30 dkg sertéshús
- 8 dkg rizs
- evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kg paradicsom áttört leve
- 1/4-es doboz paradicsompüré (Aranyfácán)
- cukor (ízlés szerint)
- só

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és kevés finomra vágott hagymán megpirított darált húst, félig főtt rizses töltelékkel lazán megtöltjük, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre. Lábasba rakva annyi forró sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje, beletesszük a paradicsompürét (illetve, ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott főt paradicsomba rakjuk) és fedő alatt puhára pároljuk.
A zsírból a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Cukorral ízesítjük.
Köretnek kockaburgonyát készítsünk mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL