Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 3 parti-mártogatós szilveszterre

Szerző:
Szabó Anna
Ha az év utolsó napján sok a teendőd, és vendégeket vársz az esti partira, a legegyszerűbb harapnivalókat érdemes elkészíteni. A ropikhoz, tortillákhoz és egyéb rágcsálni valókhoz mindig kell valamilyen szósz, ami kiegészíti a bulit. Íme, a legjobbak – szerintünk.

.

Humusz – csicseriborsókrém


A Közel-Kelet népszerű eledele a finom és krémes humuszkrém. A humusz csicseriborsó püréből készül, és remek mártogatós egy pohár pezsgő mellett.

Hozzávalók (20 főre!)

• fél kg csicseriborsó
• 1 dl olívaolaj
• só, bors, koriander zöld ízlés szerint
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 kk. koriander mag, római kömény
• 2 ek. citromlé
• 3 ek. szezámmag
• 1 csokor menta

Elkészítés

Ledaráljuk a szezámmagot, a csicseriborsót pedig addig főzzük, amíg puha nem lesz. A gyorsabb eredmény érdekében vehetünk csicseriborsó konzervet, így garantáltan készen lesz a szilveszteri bulira. Miután megfőtt, turmixoljuk le, majd keverjük hozzá az olajat, szezámmagot, az összetört fokhagymát illetve a fűszereket. Miután elkevertük, tegyük a hűtőbe.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok szilveszter mártogatós parti harapnivaló vendégváró falat szósz torilla
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL