Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!

Szerző:
Szabó Anna
Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

.

 

Szilvás muffin vaníliasodóval

Hozzávalók
(12 db muffinhoz)


- 350 g szilva
- 100 g vaj
- 2 db tojás
- 120 g porcukor
- 75 ml narancslé
- 50 ml tojáslikőr
- 120 g liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db lime
- 75 g vaníliasodó
- 250 g túró
- 50 g cukor

Elkészítés


Készítsük elő a muffin formát, és béleljük ki papírformákkal. Mossuk meg a szilvákat, magozzuk ki, és vágjuk négy részre. Az ideális szilvadarab szám lehetőség szerint 4x12db. A langyos vajat a tojással, a porcukorral keverjük össze, míg fehéren habos nem lesz. Adjuk hozzá a narancslét és a tojáslikőrt.


Egy másik tálban keverjük össze alaposan a pudingport a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a nedves-vajas keveréket is.
A muffinformákat töltsük meg úgy a tésztával, hogy nagyjából háromnegyedig legyen benne a tészta, de az adag felénél tegyünk bele egy-egy negyed szilvát, majd a tetejére úgyszintén. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és süssük 25 percig. Ha megsült, hagyjuk 20 percig hűlni.


A lime-ot mossuk meg jó alaposan, majd reszeljük le a héját, és csavarjuk ki a levét. A konyhakész vaníliasodót keverjük össze a túróval, a cukorral, a lime héjával és levével. A kihűlt muffinokra tegyünk egy-egy kanálnyi krémet, majd a tetejét díszítsük a megmaradt egy-egy gerezd szilvával.

gasztronómia gasztro konyha konyhafortélyok szilva sütemény
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL