Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a bodza

Szerző:
Szabó Anna
A szegény ember patikájának is nevezett bodza magas vitamintartalmánál fogva számos bajra gyógyír lehet, de legtöbben talán mégsem csak ezért szedjük, hanem azért, hogy valamilyen finomságot készítsünk belőle, mondjuk szörpöt, frissítő italt, lekvárt, palacsintát, fagyit vagy likőrt. Te melyiket kóstolnád meg először?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Frissítő bodzaital

Hozzávalók

4 liter forralt, kihűtött víz vagy szénsavmentes ásványvíz
12 bodzavirág tányér
7 evőkanál cukor
3 citrom leve + 3 citrom felkarikázva

Elkészítés

A virágfejeket helyezd egy tálba, majd öntsd fel vízzel. Add hozzá a cukrot és a citromlevet, valamint a citromkarikákat. Ezután nincs más dolgod, míg egy teljes napot várni, hogy megérjen, majd szűrd le.
Hűtőben több, mint egy hétig is eláll, már ha addig el nem fogy. Ízlés szerint ízesítheted gyömbérrel vagy mentalevéllel is.

Tipp: A bodza virágpora aranyat ér, ezért ne rázogasd és ne is mosd meg: úgy, ahogy van, mehet a tálba.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL