{KEPGALERIA}
Frissítő bodzaital
Hozzávalók
4 liter forralt, kihűtött víz vagy szénsavmentes ásványvíz
12 bodzavirág tányér
7 evőkanál cukor
3 citrom leve + 3 citrom felkarikázva
Elkészítés
A virágfejeket helyezd egy tálba, majd öntsd fel vízzel. Add hozzá a cukrot és a citromlevet, valamint a citromkarikákat. Ezután nincs más dolgod, míg egy teljes napot várni, hogy megérjen, majd szűrd le.
Hűtőben több, mint egy hétig is eláll, már ha addig el nem fogy. Ízlés szerint ízesítheted gyömbérrel vagy mentalevéllel is.
Tipp: A bodza virágpora aranyat ér, ezért ne rázogasd és ne is mosd meg: úgy, ahogy van, mehet a tálba.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK