Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a bodza

Szerző:
Szabó Anna
A szegény ember patikájának is nevezett bodza magas vitamintartalmánál fogva számos bajra gyógyír lehet, de legtöbben talán mégsem csak ezért szedjük, hanem azért, hogy valamilyen finomságot készítsünk belőle, mondjuk szörpöt, frissítő italt, lekvárt, palacsintát, fagyit vagy likőrt. Te melyiket kóstolnád meg először?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Bodzalekvár

Hozzávalók

1 kg fekete bodza
80 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés

Öblítsd le és szemezd le a szép, érett bodzát. A vízből és a cukorból főzz sűrű szirupot, majd keverd bele a gyümölcsöt, és nagy lángon főzd addig, míg kezd egy kicsit sűrűsödni. Még forrón töltsd üvegekbe, zárd le és mehet is a száraz dunsztba.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL