Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a bodza

Szerző:
Szabó Anna
A szegény ember patikájának is nevezett bodza magas vitamintartalmánál fogva számos bajra gyógyír lehet, de legtöbben talán mégsem csak ezért szedjük, hanem azért, hogy valamilyen finomságot készítsünk belőle, mondjuk szörpöt, frissítő italt, lekvárt, palacsintát, fagyit vagy likőrt. Te melyiket kóstolnád meg először?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Bodzafagylalt felnőtteknek

Hozzávalók

4 dl félédes fehérbor
10 bodzavirág tányér
6 dl tejszín
4 evőkanál méz
2 citrom leve

Elkészítés

Tedd fel forrni a fehérbort a citromlével, majd vedd le a tűzről, add hozzá a mézet, és keverd össze jó alaposan. Ezután jöhetnek bele a bodzavirágok, majd hagyd kihűlni az egészet. Közben verd fel a tejszínt jó keményre. Ha ez megtörtént, szűrd le a bort és óvatosan adagold hozzá a tejszínhabot. Egy lapos tálba téve mehet is a mélyhűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL