Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a bodza

Szerző:
Szabó Anna
A szegény ember patikájának is nevezett bodza magas vitamintartalmánál fogva számos bajra gyógyír lehet, de legtöbben talán mégsem csak ezért szedjük, hanem azért, hogy valamilyen finomságot készítsünk belőle, mondjuk szörpöt, frissítő italt, lekvárt, palacsintát, fagyit vagy likőrt. Te melyiket kóstolnád meg először?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Bodzalikőr

Hozzávalók

60 dkg fekete bodzabogyó
8 dl alkohol (96%-os)
1,2 liter víz
20 dkg cukor
3-4 szem szegfűszeg
egész fahéj

Elkészítés

Az enyhén összetört bodzabogyókat töltsd egy szélesebb szájú üvegbe és öntsd rá az alkoholt. Miután befűszerezted, hagyd állni 15 napig.

A vízben főzd fel a cukrot és miután kihűlt, öntsd a bodzás italhoz. Keverd jól össze és miután átszűrted, töltsd jól záródó üvegekbe. Néhány hét pihenő kell még neki, hogy igazán összeérjen.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL