Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zserbó feltúr(b)ózva

Szerző:
Szabó Anna
A klasszikus zserbó, túróval megbolondított verziója.

Hozzávalók:

Tésztához:
40dkg liszt
20dkg cukor
12,5dkg margarin (fél kockamargarin)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 sütőpor
3ek kakaópor

Töltelékhez:
20dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
75dkg túró
5dkg margarin
3 tojás sárgája
2ek búzadara
3 tojás
Ízlés szerint a többi réteghez lekvár és dió.

Tetejére:
1 tábla étcsokoládé (tortabevonó)

Elkészítése:

1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, egészen addig, míg fényes és sima lesz. Oszd három részre. Lisztezz ki egy tepsit.

2. Az első adagot nyújtsd ki, majd kend meg a baracklekvárral és szórd rá a diót.

3. Készítsd el a túrókrémet: keverd a tojássárgáját cukorral habosra, majd add hozzá a szitán áttört túrót, valamint a többi hozzávalót. Nyújtsd ki a második tésztalapot is, és simítsd rá a túrókrémet.

4. A harmadik tésztalapot is nyújtsd ki, majd helyezd a túrókrém tetejére. Szurkáld meg a tetejét villával, hogy a túróból el tudjon párologni a gőz.

5. Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig. Kihűlés után tegyél a tetejére tortabevonót.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL