KÖZÉRZET

5 hiba, amit elkövetsz az okostelefonod használata közben - Árt az egészségednek!

Manapság sok mindenre használjuk a mobiltelefonunkat. Rengeteg fontos információt tárolunk benne magunkról, az ébreszt minket a korareggeli órákban, és mindeközben figyeltethetjük vele az alvásunk minőségét egészségügyi okokból. Talán ezért is tartjuk mindig olyan közel magunkhoz.

Most megmutatjuk azokat a hétköznapi bakikat, amelyeket mindannyian elkövetünk a telefon használatakor. Érdemes azt is megjegyezni, hogy mire kell figyelned annak érdekében, hogy egy kicsit egészségkímélőbb módon tudd élvezni a modern technológia kínálta lehetőségeket.

5. Helytelen testtartást veszel fel telefonozás közben

Telefonhasználat közben az egyik leginkább igénybevett testrészünk az ujjaink. Köztudott tényként szolgál, hogy a sok képernyőnyomkodás ujjproblémákhoz vezethet, pl. ínhüvelygyulladáshoz. Egy másik mobiltelefon okozta egészségügyi károsodás az úgynevezett „text neck” (tükörfordítással „üzenet nyak”). A névből kikövetkeztethetően, amikor a nyakunkat előre hajlítjuk, hogy ránézzünk telefon képernyőjére, a nyaki gerinc leterheltsége fokozatosan növekszik. Idő elteltével a súly, amit a nyak érzékel, kiteheti fejünk normál súlyának akár ötszörösét is! Ez később nyakfájdalommal, testtartási rendellenességekkel járhat. Tartsd telefonodat a szem vonalában, ezzel nyakadat egyenes, természetes pozícióban tartva.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL