KÖZÉRZET

7 dolog, ami befolyásolja a pajzsmirigy működését – Anélkül, hogy észre vennéd!

Tudtad, hogy többek között a stressz és a mozgásszegény életmód is negatívan befolyásolhatja pajzsmirigyed egészségét? Alapvető lenne, hogy ezeket kerüljük, hiszen pajzsmirigyünk helyes működése rendkívül fontos. Most felfedünk 7 érdekességet, ami meglepetésedre rossz hatással lehet a pajzsmirigy működésére.

Mint ahogy azt tudjuk, a pajzsmirigy egy mandula nagyságú szerv, mégis nagy szerepet játszik szervezetünk megfelelő működésében. Ez egy belső elválasztású mirigy, ami hormontermelésével részt vesz az anyagcserében, hatással van a szívműködésünkre, befolyásolja a lelkiállapotunkat és további alapvető életszükségleti feladatokat lát el. Helyileg a kulcscsontunk felett található, a nyakunk elülső részén helyezkedik el. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a napi tevékenysége nagyban kihat minden ember életminőségére. Pontosan ezért, amikor problémák lépnek fel vele kapcsolatban, olyan tüneteket és betegségeket produkál, amik mihamarabbi kezelést igényelnek, hiszen az idő múltával súlyosabbá is válhat a helyzet. Ahhoz, hogy időben felismerjük a problémát, fontos ismernünk a működését, illetve, hogy mik vannak rá negatív hatással. Így a minimálira csökkenthetjük a kockázatot. Íme, 7 dolog, ami meglepően befolyásolja a pajzsmirigy működését:

1. Mozgásszegény életmód

Ha mozgásszegény életmódot folytatunk, számolnunk kell olyan lehetséges következményekkel, mint például a pajzsmirigy alulműködése. Az aktivitás hiánya rendkívül rossz hatással van mind a testi, mind a lelki egészségünkre, mivel csökkenti a pajzsmirigyben található hormonok termelődését. Ennek következményeként lelassulnak az anyagcsere folyamatok, emellett megnöveli az túlsúlyra, elhízásra és cukorbetegségre való hajlamot. Ez a rossz szokás olyan tüneteket is produkálhat, mint:

• Fáradtság
• Ízületi és izomfájdalom
• Haj- és körömgyengeség
• Koleszterolszint növekedése
• Magas vérnyomás
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL