Fontos a kiegyensúlyozott étrend, és a megfelelő ételek párosítása, amelyek tartalmazzák a számodra szükséges tápanyagokat. Most megmutatjuk az egyébként külön-külön egészséges ételek káros kombinációját, melyek együtt véve már nem annyira ajánlottak:
{KEPGALERIA}
3. Joghurt és gyümölcs
Az ayurvédikus tanítás szerint nem érdemes a savas gyümölcsöket keverni semmilyen tejes termékkel, mivel rontja az emésztést, megváltoztatja a bélflórát, toxinokat termel, emiatt pedig legyengülsz, hamarabb megfázol, köhögés, de akár allergia is felléphet. Ezért kifejezetten kerülendő a hideg joghurtot összekeverni gyümölcsökkel, mert pangást okoz a szervezetben. Ha azonban nem tudsz ellenállni a kísértésnek, akkor annyi kiskapu van, hogy várd meg, míg a joghurt szobahőmérsékletű lesz, így könnyebben emészthető. Illetve savanyú gyümölcsök helyett tegyél bele inkább egy kis mézet, fahéjat vagy mazsolát.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK