KÖZÉRZET

8 ok, amiért a napfény alapvető fontosságú a számodra – Még a belső órádat is beállítja

Ha javítani szeretnél az életminőségeden, a többszöri napfényhez jutás egy szimpla, mégis hatásos módja ennek. A napfény nélkülözhetetlen a mentális és fizikai egészségünk fenntartásához, mégis sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

A túlzott napon lét veszélyes is lehet, az újabban végzett tanulmányok azonban kimutatták, milyen komoly következményekkel járhat, ha nem kapunk belőle eleget. Szóval, ha gondoskodni akarsz önmagadról, csak lépj ki a fényre, és élvezd a Nap melengető sugarainak simogatását! Most felsorolunk nyolc okot, amiért még inkább megéri így tenned.

A napfény beállítja a belső órát

Mindannyiunknak van egy úgynevezett cirkadián-ritmusa, avagy belső óránk, ami tudatja velünk, mikor jön el a pihenés, és mikor az ébredés ideje. Ha elegendő napfénynek vagy kitéve, a tested jobban meg tudja ítélni, mikor mire van szüksége. A melatonin ugyanis kontrollálja a cirkadián-ritmust, a napfénynek hála az agy pedig tudja, mikor kell elkezdeni vagy befejezni annak termelését. A napfény tehát helyreállítja a test időérzékelését.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL