KÖZÉRZET

Alvási nehézségekkel küzdesz? 6 jele annak, hogy a nem megfelelő alvás kihat az egészségedre

Mindannyian voltunk már így – minimális alvás után reggel kikászálódunk az ágyból, hogy felkészüljünk a következő napra, és úgy érezzük, mintha le sem hunytuk volna a szemünket. Az alábbi listában 6 dolgot sorolunk fel, ami miatt nem kifizetődő megvonni magunktól az alvást.

A folytonos ásítozás, a koncentrációs képesség hiánya és a bambulás soha nem jó előjelei egy munkanapnak. Az alvás nem olyan dolog, amit csak úgy kihúzhatsz a tennivalók listájáról – nélkülözhetetlen szerepe van a fizikai, érzelmi és mentális egészség fenntartásában. Megfelelő mennyiségű alvás nélkül megnő a stroke és a magas vérnyomás kialakulásának kockázata. Mindkettő veszélyes az életre. 

3. A stressz nehéz kezelése

A stressz már akkor is kíméletlen, amikor eleget alszunk, de mi történik akkor, amikor annyit pihenünk csak, hogy össze ne essünk az utcán? A kávé kiesik a kezünkből, és mindenkivel összevitatkozunk, aki szembejön velünk, köszönhetően nyomott hangulatunknak. Az alváshiány hatással van a koncentrációs képességünkre, a hatékonyságunkra és a problémamegoldó képességünkre. Az elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alvás minden esetben segít megbirkózni a kisebb és a nagyobb stresszforrásokkal is.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL