KÖZÉRZET

Cukor, glutén, tej, vagy alkohol? - Arcod állapota felfedi, mi az, ami nem tesz jót a testednek

Honnan tudhatod, hogy a tested tolerálja-e az alkoholt, a glutént, a tejet vagy a cukrot? Nos, elég egy pillantás az arcodra és máris tudni fogod, melyik számít a legfőbb ellenségednek.

A bőr tükrözi az egészségi állapotunkat, és ezzel együtt az étrendünket is. A rossz étkezési szokások és bizonyos ételek intoleranciája felelős bizonyos bőrproblémák megjelenéséért, különösen az arcon. Ebben a cikkben 4 arctípust és annak mellékhatásait tárjuk fel, attól függően, hogy mely összetevők vagy ételek ártalmasak, vagy nem ártalmasak a testünk számára.

„Tej arc”

A tünetek

A tej arc tipikus tünetei a duzzadt szemhéjak (vagy duzzadás az egész szem környékén), ahol sötét karikák is kialakulhatnak. Ezen kívül megjelenhetnek pattanások az arcon, az állon és a sápadt arc is igen jellemző.

Mi miatt alakulhat ki?

Nagyon csábítónak tűnik sok tejjel fogyasztani a kávét, vagy megenni még egy tortaszeletet, ám jó, ha tudod, hogy mindez nem biztos, hogy jót tesz az arcbőrödnek, sőt, kifejezetten károsíthatja is azt, még akkor is, ha nem vagy laktózérzékeny. A kor előre haladtával sajnos elveszítjük azokat az enzimeket, amelyek megfelelően emésztik a laktózt. Ez pedig a test egész területén gyulladáshoz vezethet, beleértve az arcot is, amely fáradtnak és vörösesnek tűnik. Ha tehát az arcod elnyűttnek, és duzzadtnak látszik, a bőröd durva és szürke színű, ajánlott néhány hétig felfüggeszteni az összes tejtermék fogyasztását, és meglátod változik-e valami.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL