Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szőlős kosárkák

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
300g nagy szemű fehér szőlő
250g pitetészta
3ek barnacukor
1ek liszt
20g sós vaj
6ek piros szőlőlé

 

Elkészítése:

1. Megmossuk a szőlőt, papírtörlőn óvatosan megszárítjuk, majd leszedjük a szemeket. A héjukat lehúzzuk, a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (7. fokozat), és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk, majd 6 minél nagyobb méretű korongot vágunk ki belőle. Ezeket a tepsire rakjuk. Összekeverjük a barnacukrot és a lisztet, mindegyik tésztalap közepére rakunk belőle egy halmot, majd rátesszük a vajat. A sütőbe téve 5 percig sütjük.

3. Kivesszük a tepsit a sütőből, és 1 evőkanál szőlőlevet öntünk minden tésztakorongra, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.

4. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit lehűlni a tésztát. Gömbölyű felükkel felfelé ráhalmozzuk a szőlőszemeket, és azonnal tálaljuk fahéjas forralt borral.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL