Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokis csészealj

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(5 tucathoz)

1 és ½ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
1 csésze teljes kiőrlésű zabdara
1/3 csésze kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
½ kiskanál só
1 csésze nem hidrogénezett margarin
½ csésze kristálycukor
1 csésze világosbarna cukor
2 tojás
1 evőkanál vaníliaesszencia
1 csésze tört étcsokoládé (legalább 60%-os kakaótartalommal)
1 csésze mazsola
1 csésze durvára tört dió

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Közepes méretű tálban dolgozd össze a lisztet, a zabdarát, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
2. Közepes sebességre kapcsolt rúdmixerrel egy nagyobb tálban 2 perc alatt dolgozd össze a margarint a kétféle cukorral habos, könnyű masszává. Utána keverd tovább szakaszosan, előbb a tojást beleütve és a vaníliát hozzáadva, majd a lisztes-kakaós eleggyel, végül pedig a csokoládéval, a mazsolával, és a dióval kiegészítve. Ha elkészült, kiskanállal adagoljuk a masszát a tepsire.
3. 10 percig süsd, utána vedd ki, és álljon még 2 percig, majd egy fémrácsra átszedve hagyjuk teljesen kihűlni.

97kcal, 1g fehérje, 12g szénhidrát, 1g élelmi rost, 5g zsír (ebből 2g telített), 7mg koleszterin, 77mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL