Hozzávalók:
(12 személyre)
½ csésze almaszósz
2/3 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
2 evőkanál repceolaj
1 kiskanál vaníliaesszencia
1 és ¼ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
½ kiskanál só
1 és ½ csésze reszelt sárgarépa (3 nagy répából)
½ csésze tört dió
3dkg sovány natúr krémsajt
2 evőkanál zsírszegény tej
2-3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy kb. 23cm átmérőjű kerek tortaformát kenj ki vékonyan vajjal. Egy kis tálban keverd össze az almaszószt, a cukrot, a tojást, az olajat és a vaníliát.
2. Egy nagy tálban kavard össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A közepében alakíts ki mélyedést, majd töltsd bele az almaszószos elegyet, és dolgozd össze vele. Kavard bele a répát meg a diót is, és töltsd át a sütőformába.
3. Süsd kb. 35 percig (akkor jó, ha a közepébe szúrva nem ragad már a tészta). A sütőből rácsra kiszedve hagyd állni 10 percig, majd a formából kiborítva hagyd teljesen kihűlni (kb. 1 óra).
4. Közben egy kis tálban keverd simára a tejet a krémsajttal és 2 evőkanál porcukorral, több cukrot csak akkor tegyél bele, ha túl híg. A tortát rakd tálcára, és csorgasd rá a mázat.
160 kcal (672 kJ), 3g fehérje, 23g szénhidrát, 2g élelmi rost, 6g zsír (ebből 1g telített), 37mg koleszterin, 236mg nátrium
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK