Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Répatorta sajtkrémes mázzal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(12 személyre)

½ csésze almaszósz
2/3 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
2 evőkanál repceolaj
1 kiskanál vaníliaesszencia
1 és ¼ csésze teljes kiőrlésű sütőliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
½ kiskanál só
1 és ½ csésze reszelt sárgarépa (3 nagy répából)
½ csésze tört dió
3dkg sovány natúr krémsajt
2 evőkanál zsírszegény tej
2-3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsd elő 175°C-ra. Egy kb. 23cm átmérőjű kerek tortaformát kenj ki vékonyan vajjal. Egy kis tálban keverd össze az almaszószt, a cukrot, a tojást, az olajat és a vaníliát.
2. Egy nagy tálban kavard össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A közepében alakíts ki mélyedést, majd töltsd bele az almaszószos elegyet, és dolgozd össze vele. Kavard bele a répát meg a diót is, és töltsd át a sütőformába.
3. Süsd kb. 35 percig (akkor jó, ha a közepébe szúrva nem ragad már a tészta). A sütőből rácsra kiszedve hagyd állni 10 percig, majd a formából kiborítva hagyd teljesen kihűlni (kb. 1 óra).
4. Közben egy kis tálban keverd simára a tejet a krémsajttal és 2 evőkanál porcukorral, több cukrot csak akkor tegyél bele, ha túl híg. A tortát rakd tálcára, és csorgasd rá a mázat.

160 kcal (672 kJ), 3g fehérje, 23g szénhidrát, 2g élelmi rost, 6g zsír (ebből 1g telített), 37mg koleszterin, 236mg nátrium

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL