REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Testvérei vették felségül

Az egyiptomi királyi családjában, a Ptolemaiosz-dinasztia tagjai testvéreikkel és közvetlen rokonaikkal házasodtak össze. Kleopátra az apja, XII. Ptolemaiosz halálakor Kr. e. 51-ben lépett trónra 18 évesen és a 12 testvérével, XIII. Ptolemaiosszal házasodott össze és kezdtek együtt uralkodni. Később a testvére száműzte Kleopátrát, amiért az egyedüli uralkodó kívánt lenni. Amikor a rómaiak megszállták Alexandriát, XIII. Ptolemaiosz a Nílusban esett, valószínűleg páncéljának súlya miatt belefulladt. Kleopátra ekkor feleségül vette magát a másik testvérével, XIV. Ptolemaioszt, akit valószínűleg meggyilkolt, miután fiút szült Kr. e. 47-ben, akit Ptolemaiosz XV Ptolemaiosz Kaiszarionnak neveztek, és állítása szerint a római tábornok volt a valódi apja, akivel a száműzetése idején melegedett össze.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL