REJTÉLY-MISZTIKA

10 izgalmas tény a misztikus Kleopátra királynőről

VII. Kleopátra, az utolsó egyiptomi fáraó életében hírhedt volt, ám sokkal több volt, mint csupán a római vezetők, Julius Caesar és Marcus Antonius szeretője. Úgy tartják, gyönyörű, bájos és könyörtelen volt Kleopátra az ókori világ egyik legérdekesebb uralkodója. De ki volt valójában?

Kr. e. 69-ben született, XII. Ptolemaiosz Auletes király harmadik leányaként látta meg a napvilágot, édesanyja valószínűleg édesapja nővére, V. Kleopátra volt. Kleopátra Cézár segítségével egyiptom egyedüli uralkodóvá vált. Cézárral titkos szerelemgyerekük született, de a férfi halála után, Marcus Antonius mellett vigasztalódott, kinek riválisa Octavianus legyőzte Antoniust és Kleopátrát az Actium-csata előtt Görögországban, Kr. e. 31-én, ezért ő és Marcus Antonius öngyilkosságot követett el.

Volt két nővére, akiket ő ölhetett meg

Bátyja-férjein kívül Kleopátrának volt két nővére, IV. Berenice és IV. Arszinoé. Berenice volt az öt testvér közül a legidősebb, és amikor apja elment Rómába, a Kr.e. 58-ban a távollétében királynővé tette magát.
Berenice elvetette magát Seleucus nevű unokatestvérével, hogy megszilárdítsa trónra való igényét, ám az esküvő után egy héten belül meggyilkolták a férjét, a nőt pedig kivégezték.
Kleopátra kishúga, Arszinoé ugyanolyan ambiciózus volt, mint családja többi része. Ő Kr.e. 48-ban kiáltotta ki magát királynőnek és Kleo ellen fordult, de akkor Cézár tett pontot az ügy végére. Caesar megkímélte Arszinoé életét és az epheszoszi szentélyébe vitették VII. Kleopátra beleegyezett, hogy kölcsönt ad Antoniusnak, ha IV. Arszinoét kivégzik és meg is tették.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL