REJTÉLY-MISZTIKA

7 valós sztori, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság napjainkban

Boszorkánydoktorok, wiccák, sámánok és szellemmesterek tevékenykednek szerte a nagyvilágban. A modern boszorkányság él és virágzik és nem csak hétköznapi szinten, hanem egyesek a világi dolgokban is kiakarják venni a részüket, mint például politikusok megbuktatásában, vagy világbajnokságok befolyásolásában… lássunk 7 ilyen valós sztorit, amelyből kiderül, milyen nagy hatalommal bír a modern boszorkányság!

 

Nem lehet sem bizonyítani, sem pedig cáfolni a mágia létét. De ha hihetünk a szellemekben, démonokban, az ördögűzésekben és számos paranormális jelenségben, akkor már miért ne létezhetne olyan, hogy mágia, és vele együtt a művelői, a boszorkányok és mágusok?

Mert könnyen feltételezhetnék – ahogy a következő sztorikból is kiderül – hogy a mágia a primitív emberek eszköze, akik elzárt közösségben, törzsekben élnek, távoli falvakban és országokban, távol a civilizációtól. Igen, talán lehet, hogy ők vannak lemaradva technikailag és amit mágiának hisznek, az valami egészen más, megfogható, megmagyarázható dolog. Pedig a világ minden táján találhatóak meg boszorkányok és sámánok, legfeljebb ők visszafogottabban űzik a tevékenységüket.

A sztorik után érdemes lehet azon elmélázni, hogy tényleg ilyen sok elmaradott és barbár, illetve álmodozó ember él, akik hisznek a mágiában? Vagy vajon mi vagyunk szűklátókörűek és nem vesszük észre, hogy ez  valódi dolog? Aztán addig nevetünk rajtuk, amíg egyszer tényleg csak koppanni fogunk?

{KEPGALERIA}

Kínai szellemmester látta a jövőt

A 74 éves Zhao Fucheng szerint a modern kínai városok kezdik elfelejteni a mágia ősi gyakorlatát, mint például a sámánizmust. Fiatalok milliói, hagyják el távoli falujukat Kínában és költöznek évente be a városokba munkalehetőség reményében, de így a boszorkánydoktorok sok ügyfelet veszítenek el. Zhao magát "szellemmesternek" nevezi, és a születési dátumokra támaszkodva egy ősi iratban található hold naptár segítségével képes jósolni azoknak az embereknek, akik tanácsot kérnek tőle. Ha szükséges, hagyományos kínai orvoslást is végez rituálék által, és ha a probléma azután fennáll, akkor a szellemekhez folyamodik segítségért. A sámánok aggódnak amiatt, hogy ahogy a fiatalok elhagyják a falvakat, hogy nem marad majd senki, mint szellemi mester, nem lesz utánpótlás ebben a szép szakmában. Még Zhao fia sem hajlandó megtanulni a sámánizmus művészetét, mert nem hisz a szellemekben. (Hát hogy nevelted azt a gyereket?) Csakúgy, mint sok ősi hagyomány, a kínai sámánizmus is elhalványul, ahogy az újabb generációk beleolvadnak a modern társadalomba. Zhao azt jósolja, hogy az elkövetkező 30 évben a gyakorló sámánok száma jelentősen csökkeni fog. Ez „legalább” egy olyan jövőkép, amely valószínűleg valóra is válik…

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL