SZÉPSÉG

5 házi készítésű hajpakolás az ősz hajszálak elfedésére

A legtöbb nőn kétségbeesés lesz úrrá, amikor észreveszi az első ősz hajszálakat. Egyesek elfogadják, mások bármi áron megpróbálják elrejteni őket. Pedig a szürke haj nem mindig az öregedés jele: huszonéveseknek és tinédzsereknek is lehet. Most összegyűjtöttünk néhány természetes alapú hajmaszkot, összetevőkkel, elkészítési- és használati útmutatóval együtt.

Az öregedésen kívül számos okból fakulhat ki a haj, például pajzsmirigybetegségek, vitaminhiány, stressz, illetve a genetika miatt. Korodtól és a szürke szín elfedésének okától függetlenül használhatsz természetes festékeket arra, hogy újra eredeti fényében ragyogjon a hajad. Bár ezek nem mindig olyan hatékonyak, mint kereskedelmi forgalomban kapható társaik, és többször is kell őket alkalmaznod a kívánt hatás eléréséhez, sokkal kíméletesebbek a hajhoz. Az itt látható maszkok legtöbbjét sötét hajra fejlesztették ki, de vannak, amik szőke és vörös hajra is használhatóak.

1. Fekete tea

Köztudott, hogy a túl sok fekete tea megszínezi a fogzománcot. Ami azonban a fognak nem túl előnyös, az kiváló a hajnak! Ha sötét színű fürtjeid vannak, egy fekete teás oldattal könnyedén eltüntetheted az ősz hajszálakat.

• Tegyél 5-6 teafiltert fél liter forró vízbe,
• áztasd őket 10 percig,
• amint szobahőmérsékletűre hűlt, vidd fel a hajra (figyelj oda, hogy az egész hosszán eloszlasd),
• legalább egy óráig hagyd hatni,
• nem muszáj utána kiöblíteni, de megteheted, ha nem kedveled az illatát.

Hetente néhány alkalommal használd a pakolást, és hamarosan látni fogod az eredményeket.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL