SZÉPSÉG

A szépség órája - Így fejleszd a lefekvés előtti bőrápolási rutinodat és aludd szépre magad!

Az életünk harmadát alvással töltjük, így fontos, hogy milyen arcápolási rutint követünk lefekvés előtt. Az alábbi tippekkel kihozhatod a legtöbbet a pihenésből és reggel friss, üde arccal ébredhetsz fel.

A szépség órája

Lehet, hogy könnyen elalszol, de a tested keményen dolgozik.

23:00 – Ha nem alszunk eleget, akkor a testünk órája, melyet cirkadián ciklusnak nevezünk, megzavarhatja a bőrt külső megjelenésében, ezért elengedhetetlen, hogy időben lefeküdjünk aludni. Ebben az időben a sejtek anyagcseréjének helyreállítása történik, amely kiemelkedően fontos a bőrünk esetén.

00:00-01:00 – A bőr az éjszaka folyamán folyamatosan épül, szépül, de a regeneráció legmagasabb szintje éjfél és 1 óra között zajlik. Ilyenkor alszunk a legmélyebben is, melyet REM alvásnak is hívnak. Ezalatt az idő alatt növekszik a vérkeringés is, hogy tápanyagokat szállítson a bőr sejtjeibe, eliminálja a méreganyagokat és a bőr külső rétegét.

01:00-04:00 – A bőr itt folytatja a regenerálási folyamatot, de kisebb alacsonyabb szintű aktivitással. A sejtek regenerálásával helyreáll a bőr gátfunkciója, így a nap folyamán hatékonyabban tudja ellátni a védőszerepét.

06:00-tól kezdve – Tanulmányok kimutatták, hogy a nap folyamán a Nap stimulálja a bőr természetes védelmét a környezettel szemben.

Alvás előtti bőrápolási rutin

Ahhoz, hogy a krémekből a legtöbbet hozd kim és elérjék a kívánt hatást, a megfelelő sorrendben kell alkalmazni őket. Általánosságban véve ez azt jelenti, hogy a legkönnyebb formulával kell kezdeni és a nehezebb krémek felé haladni.

1. Szérum

Ezzel a legkönnyebb formulával kell kezdeni a szépségápolási rutint. A szérumokat gyakran a leghatékonyabb összetevőkkel töltik meg olyan apró molekulák formájában, melyek mélyen be tudnak hatolni a bőrbe.

2. Szemkrém

A szemed környékén található bőr akár tízszer vékonyabb, mint az arcod többi részén, de a hidratálás itt is elengedhetetlen. A probléma az, hogyha ezt a területet olyan hidratálóval ápolod, ami nem idevaló, akkor reggelre felpuffadhat a szemed környéke.

3. Éjszakai krém

Az éjszakai krémek általában vastagabbak, ezért ezt kell utolsó lépésnek hagyni. Ezek a krémek elősegítik a mély alvásjavító folyamatot, és egy durva éjszaka során is a sejtforgalom optimális szinten marad.


 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL