SZEX, SZERELEM

Az "ellentétek vonzzák egymást" kapcsolatok előnyei és hátrányai - Mégis ez kellene a hosszú távú kapcsolathoz?

 Sokat hallani egyes párok szájából ezt a mondást, akik arra esküsznek, annál jobb a kapcsolatuk, minél inkább különbözőek. Vajon tényleg így lenne? Egy kis különbözőség valóban minden kapcsolattal jót tehet hosszú távon? Lássuk mik az előnyei és hátrányai!

Hátrány, mivel „hasonló a hasonlónak örül”

Ugyebár az "ellentétek vonzzák egymást" kifejezés arra utal, hogy a párok ellentétes személyiséggel és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A mágnesesség során ez rendben is van. Ellenben az igazság az, hogy párválasztásnál inkább a "hasonló a hasonlónak örül" mondás a nyerőbb.

Bár az ismerkedési fázisnál a teljesen ellentétes párokra az ellentétek rendkívül serkentőleg hatnak, mert jóval szenvedélyesebb, izgalmasabb a kapcsolatuk. De amint lecseng az újdonság varázsa időszak és előtérbe kerül az egyéniség, a legtöbb esetben kibírhatatlanná válik a különbözőség, ami aztán rengeteg konfliktus jelenthet.

Kutatások azt is bebizonyították, hogy a boldog párkapcsolatban élőknek igenis sok közös vonása van. Márpedig ez elengedhetetlen ahhoz, ha hosszú távú kapcsolatra vágyunk. Igenis kell a hasonló személyiség és attitűd. Már csak azért is, mert szeretjük, ha ízlésünkkel, véleményünkkel, ötleteinkkel egyetértenek és értékelik őket. Ezekből vannak a pozitív visszacsatolások, megerősítések és önbizalom fejlődések. Nem beszélve arról, hogy így a partner kiszámítható lesz és ez sokaknak biztonságérzetet nyújt. Vagy megint más személyiségeknek, unalmat…

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL