UTAZÁS

A 10 leghátborzongatóbb úti cél - szerintünk

Utazni, világot látni csodálatos érzés. Ám vannak olyan helyek, ahova csak a legbátrabbaknak, vagy legelszántabbaknak ajánlott ellátogatni. Ez a lista a 10 legrémisztőbb helyet mutatja be a Földön, melyeket az átlagember aligha ismerhet – legalábbis személyesen.

{KEPGALERIA}

Poveglia - Velence

Poveglia egy kis sziget Velencében, mely otthont adott a velencei pestis áldozatainak a három nagy járványkitörés során, a középkorban. Ez a sziget igazi „halál történelemmel” bír.
Ráadásul nem csak a haldokló pestisbetegek lakhelye, és hatalmas pestisgödör volt, hanem sokáig a leprások telephelyének is számított.

1922-ben elmegyógyintézet épült a szigeten. Az egyik orvost, aki a kórházban dolgozott, megtámadták az őrült betegek és feldobták őt az épület tornyára. A kórház romjai a mai napig meg vannak még. Történelme során több mint 160 ezer ember halt meg a kis szigeten.

Úgy tartják, hogy a sziget közepe emberi maradványokat tartalmaz, és a halászok is óvakodnak ezen a részen halat fogni, mert az emberi testrészek rendszeresen a hálójukba akadnak. Ha el akarsz látogatni a szigetre, nagyon barátságosnak kell lenned a helyiekkel, akiknek ott van szőlőskertjük, mert a nyilvános belépés abszolút tilos.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL