UTAZÁS

Varázslatos fotókon a világ 8 legtávolabbi és legrejtélyesebb szigete

Az alábbiakban bemutatott szigetek valamelyikét érdemes életünk során legalább egyszer meglátogatni, annyira gyönyörűek.

Az utazók egyik legnépszerűbb célpontja egy trópusi sziget, melyet a szikrázó kék tenger vesz körül, és fehér vagy aranyszínű homokkal borított strandok találhatók rajta. Más szigetek kissé rejtélyesek dús dzsungellel, zöldellő völgyekkel és lenyűgöző hegycsúcsokkal. Manapság amikor az utazás szinte bárki számára elérhető, a gyönyörű, titkos kis szigeteket is turisták sokasága lépi el. Íme, a világ 8 legtávolabbi szigete:

1. Pitcairn-szigetek, Brit tengerentúli terület

A Pitcairn-sziget a világ egyik legtávolabbi szigete, mely Új-Zélandon található. Nem csoda, hogy a Bounty mutánsai rejtekhelyként használták. Bárki, aki ismeri a Mutáns a Bounty-n történetet, ismeri a Pitcairn-szigetet is. 1790-ben a sziget a Bounty brit hajó 9 utasának adott otthont, valamint az őket kísérő tahitiaknak. Meggyújtották a hajót és a távoli szigeten maradtak 1808-ig, amikor is az amerikai Topaz hajó ellátogatott a szigetre. Manapság a szigeten körülbelül 50-en laknak, akik a mutingerek közvetlen leszármazottai.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL