2014. április 20. - Tivadar
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Nyereményjáték A hónap témája: húsvét Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2014. április 20. - Tivadar
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
Női Portál FőoldalEzotériaTrendKözérzetSzex, szerelemKonyhafortélyokOtthonKisállatmentőPasiszemmelSzórakozásUtazás
JósdaHoroszkópApróhirdetésFórumJátékKépeslapSzakértőkTárskeresőKalkulátorTeszt
1 2 3 4 5

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hirdetés

Egy kismama naplója

Korábbi cikkeink a rovatban »

Őszintén az anyaság első heteiről

Amikor az újdonsült édesanya hazatér a kórházból kisbabájával, az egész család élete újraszerveződik. Az első hét elteltével ugyanis az újszülöttnek nemcsak a külvilághoz kell alkalmazkodnia, hanem a kórház mozgalmas léte után az otthon melegebb, sokkal inkább személyes kapcsolatokon alapuló légköréhez is hozzá kell szoknia.

tovább »

A válaszkész gondoskodás jelentősége

Valószínűleg már várandósság alatt, vagy még korábban kezdenek gyűlni a kérdések a szülők fejében, hogyan fognak majd gondoskodni kisbabájukról, próbálnak belehelyezkedni a szülői szerepbe. Nagyon jó, ha egy szülő pár meg tudja élni bizonytalanságát és van módja időt fordítani kérdéseire, félelmeire.

Házi farsang

Rendhagyó módon, álljon most a tanulság itt, az elején: semmi sem győzhet le, ha nem hagyod magad, de az ovis farsangra nyugodtan bérelj jelmezt!

Beszélgetés képzelt barátokkal

A gyerekek előszeretettel beszélgetnek babáikkal, plüss állataikkal, vagy éppen képzelt barátaikkal. A szülő ilyenkor aggódni kezd, ám erre semmi ok, ugyanis a fantáziajátékok fejlesztik az egészséges képzelőerőt, és ennek később még sok haszna lehet.

Felügyelet nélkül hagyott gyerekek

A szülő előbb-utóbb kénytelen feltenni magának a kérdést: vajon hány éves kortól hagyhatja egyedül a gyerekét? Sajnos nincs mindenki számára használható válasz, mert nem lehet minden gyerekre ugyanazt a szabályt alkalmazni. Mi azonban megpróbálunk segíteni a döntésben: mekkora gyereket, mikor és mennyi időre hagyhatsz egyedül.

A szomszédok mondták

Ki ismerhetné jobban a gyermekünket, mint mi magunk? Például a szomszéd! Hogy csak ritkán látja, öt másodperc erejéig, a liftből kiszállni? Ugyan, vannak, akiknek éles szeme a másodperc törtrésze alatt felméri a helyzetet! A szomszédok általában ilyenek.

Hogyan mondjuk meg gyermekünknek a Jézuskát?

Meg kellene neki mondani valahogy, hiszen már olyan nagy… A dugóban ácsorogva már nem ugyanazt a gyerekversikét hadarja sokadszor a hátsó ülésen, hanem folyamatosan beszélget. Vagyis felnőtt. Na, nem teljesen, csak annyira, hogy lassan tudnia kellene: Mikulás igenis van, és karácsonyi angyalka is.

Túlélni a telet

Általában a nyári napfordulótól kezdve a télre készülök. Egy borúsabb júliusi nap, holdtalan nyári éjszaka eszembe juttatja, hogy néhány hónap múlva elérkezik a rettegett évszak. Szükségem van minden apró energiaforrásra, mely segíthet túlélni a telet. Ma már tudom: energiaforrás lehet egy gyerek is.

Így készülj a szoptatásra

Ne hallgass azokra, akik azt javasolják, hogy csak akkor kezdj el szoptatni, ha hosszú távra gondolkozol. Akármilyen rövid időre is tervezed a szoptatást, a babának igenis hasznára válik. Mondhatnánk úgyis, hogy minden csepp anyatejjel hozzájárulsz ahhoz, hogy egészséges, erős felnőtt váljék belőle!

Apró borzalom: a fejtetű

Lehetsz a leggondosabb, legpedánsabb szülő, a közösségbe kerülve sajnos a te gyerkőcöd is ki van téve a fejtetvek támadásának. A tetű ugyanis nem válogat, tévhit, hogy csak az ápolatlan fejen érzi jól magát. A kis kobakok összedugásával, fésűk, sapkák, ágyneműk összecserélésével bárki hazaviheti a kellemetlen, apró rovarokat.

Elválunk - de mi zajlik a gyerekben?

Egy szakítás vagy válás a felnőtteknek sem könnyű, de a legnehezebb mégis a csemetének. Ő ugyanis látja, érzi, felfogja, hogy valami nem stimmel körülötte, de pontosan nem tudja, hogy mi történik. Hogyan viseli ezeket a nehéz helyzeteket, és hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmán?

Ha sír, ha görcsöl, ha álmatlan - masszázs babáknak

Ha ideges, vagy sír a kisbaba, sokszor bármit teszünk, csak ingerlékenyebb lesz. Ilyenkor jó, ha tudod, hogyan érhetsz el villámgyors megnyugvást - természetesen babamasszázzsal.

A gyereknek is lehet rossz napja!

Ha a tinédzser korú gyerek feltűnően kedvetlen, közömbösen bámul maga elé, kötözködik, vagy agresszív, a szülők jogosan keresnek magyarázatot vagy próbálnak segíteni. Ám ez nem mindig egyszerű, hiszen a hangulatingadozásoknak számtalan oka lehet.

Karácsonyi csoda

Ránk zúdul a karácsonyi áradat: a legkedvezőbb ajánlatokkal találkozunk, a legszebb kirakatokat nézzük, a legötletesebb reklámokon szórakozunk. Nem könnyű ellenállni a csillogásnak, különösen, ha mindenre kíváncsi kisgyermekünk is velünk tart. Pedig a valódi ünnep a fényeken túl, mélyen a lelkünkben keresendő.

Karácsonykor is sok a veszélyes gyerekjáték

Ezekben a napokban vesszük a legtöbb játékot, de általában nem gondolunk bele, hogy akár fejlődési rendellenességet okozó anyagokat és más szempontból veszélyes tárgyakat is találhatnak gyermekeink a fa alatt, ha csak az árra koncentrálunk. A szakértők szerint körültekintő vásárlással minden baj megelőzhető, és mindig az életkor szerint kell választani.

Ki menti meg a házasságomat?

Egy gyermek megszületése a legtöbb családban csodaszámba menő esemény. Különösen igaz ez, ha első babáról van szó. Mégis, ritkán bevallott tény, hogy a kisbaba érkezése fenekestül felforgathatja az addig jól működő párkapcsolatot.


Esküvői vásár 2014 a Női Portálon »

MAKKA Beauty Coffee - egy csészével a szépségért

MAKKA Beauty Coffee - egy csészével a szépségért

A Beauty Coffee kollagén peptidet tartalmazó instant kávé. Fogyasztásával kisi...

Hirdetés

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Taoista fogyókúrás módszer - Wu wei diéta

Taoista fogyókúrás módszer - Wu wei diéta

A diéta fogalma a legtöbb emberben szorosan összefonódott a lemondással, szenvedéssel. A kínai taoista filozófia legfontosabb tanítása a Wu Wei, a „nem cselekvés” elve. Kiderült, hogy e felfogás remekül alkalmazható a diétázásnál is.

Tovább »
Lenyűgöző fotókon Ázsia mesés pagodái

Lenyűgöző fotókon Ázsia mesés pagodái

A kínai és japán tájkép szinte elképzelhetetlen díszesen faragott pagodák, kecses pavilonok, és felfelé kunkorodó, szárnyas tetejű templomok nélkül. Ezek a jellegzetes építészeti alkotások teszik olyan meseszerűvé Délkelet-Ázsiát.

Tovább »
Két fülem van, és szatyor vagyok...

Két fülem van, és szatyor vagyok...

Amikor valahol ledózerolnak egy sporttelepet, akkor az erősebbik nem tagjai azért könyörögnek, hogy vagy benzinkút, vagy több emeletes irodakomplexum épüljön a helyére. De semmi esetre sem pláza. Mert oda el kell kísérni a barátnőt vásárolni. Azt pedig nagyon, de nagyon nem szeretjük…

Tovább »

Hirdetés

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Erika Angéla Edit Beáta Éva 
Társkereső
jozsef Réka Kristóf Vincent Péter 

Még több társkereső »

Női portál oldaltérkép