FÉSZEK

7 szobanövény ötlet a téli depresszió ellen

Kint mínusz fokok vannak, délután hamar sötétedik, és a fagyos szelek is mind hozzájárulnak a rossz hangulatodhoz. Télen gyakran vagyunk lelombozottak, szomorúak. Tudósok szerint néhány szobanövény segít elűzni a téli kedvtelenséget, ezért mutatunk 7 ötletet, ami segíthet elűzni a téli depressziót!

.

A Föld eredeti légfrissítői

Ahhoz, hogy elkerüljük a téli kedvtelenséget, olyan növényt kell választani, ami passzol az életmódunkhoz és a stílusunkhoz. Ha például, nem szeretünk sokat bíbelődni a kertészettel, akkor az anyósnyelv a tökéletes választás. Örökzöld és teljesen megfelel neki a szobahőmérséklet, valamint a száraz levegő. A legjobb, ha közepestől viszonylag erős napfény elé tesszük, és egy negyedpohárnyi vízzel meglocsoljuk 1-2 hetente.


NASA tudósok szerint az egyik legjobb olyan növény, amely képes a benti levegőt tisztítani. Ám nem csak ez az egy képessége van. Míg a legtöbb növény nem bocsát ki oxigént éjszaka, ez igen. A tisztított levegő pedig segít az alvásban. Ha az ágyad mellett van egy-két növény, akkor sokkal nyugodtabban tudsz aludni.


Tipp: Allergiás vagy a penészre? Az angol borostyán csökkenti a levegőben terjengő penészt a szobában.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL