Az ünnepek alkalmával könnyen felszedünk néhány felesleges kilót. Ilyenkor, és tartós fogyókúra megkezdése előtt érdemes 2-3 napos gyorsdiétát tartani. Ezzel egyrészt kitisztítjuk szervezetünket, másrészt megszabadulunk néhány felesleges kilótól.
Ez időszak alatt kalóriában szegény, vitaminokban és rostanyagokban gazdag ételeket fogyasszunk. A gyorsdiéta ideje alatt a napi 800 kcal-t, ne lépjük túl, és sok folyadékot igyunk. Lefekvés előtt fogyasszunk 2 dl csalánteát, ízesítés nélkül.


Reggeli: Fél adag gyümölcssaláta
Tízórai: 2 dl energiamentes gyümölcslé
Ebéd: Főtt burgonya zöldséggel
Uzsonna: A reggeli gyümölcssaláta másik fele
Vacsora: Tarka saláta sült csirkével

Reggeli: Banános müzli
Tízórai: Paradicsomos szendvics
Ebéd: Csirkemáj gombasalátával
Uzsonna: Töltött karalábé
Vacsora: Sült csirke fejes salátával

Reggeli: Málnás müzli
Tízórai: Zellerkrém
Ebéd: Szezámos csirkesaláta
Uzsonna: Fűszeres kefir
Vacsora: Nyári saláta
Receptek
Gyümölcssaláta: 300 g vegyes gyümölcsöt összekeverünk 5 szem tört dióval és
4 szem áztatott aszalt szilvával. 5 dkg félzsíros túróból 1 ek. búzacsírával, 3 ek. joghurttal és 1 kk. mézzel öntetet készítünk, majd belekeverjük a gyümölcsöket.

Főtt burgonya zöldséggel: 200 g puhára főzött burgonyát, 1 db kemény tojást, 1-1 db fehér- és sárgarépát kockára vágunk. A répákat 1 kk. olajon pirosra sütjük, majd belekeverjük a tojást és a burgonyát. Ízlés szerint fűszerezzük, és még pár percig sütjük. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Tarka saláta sült csirkével: Fél fejes salátát csíkokra vágunk, hozzáadunk 100 g szeletekre vágott gombát és 100 g cikkekre vágott paradicsomot. 1/2 pohár joghurtot összekeverünk 1 ek. 12%-os tejföllel, 1 ek. ketchuppal és a zöldségekre öntjük. 100 g hirtelen sütött csirkemellel fogyasztjuk.

Paradicsomos szendvics: 2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret margarinnal vékonyan megkenünk. Egyikre 1 szelet gépsonkát, másikra 1 vékony szelet sovány sajtot teszünk. 1-1 db felszeletelt paradicsomot kakukkfűvel meghintve a szendvicsre helyezünk. Utána fogyaszthatunk egy kevés gyümölcsöt is.

Csirkemáj gombasalátával: 1 db csirkemájat 1/2 dl sovány tejjel, 2 gerezd fokhagymával addig sütünk, amíg a tej besűrűsödik. 2 kk. olajat, 1 kk. mustárt sűrűre keverünk, és ezzel leöntünk 250 g felszeletelt nyers gombát.
Töltött karalábé: 1 karalábét kivájunk. A belsejét és 2 újhagymát összevágunk, hozzákeverünk 1 ek. 12%-os tejfelt, 1 ek. sovány reszelt sajtot, majd a karalábéba töltjük és lehűtjük. Szeletekre vágva, 2 paradicsommal tálaljuk.
Sült csirke fejes salátával: 1 alsó csirkecombot besózunk. Megtöltjük 1 felszeletelt szurokfűvel megszórt paradicsommal. Alufóliában 1/2 órát sütjük. 1/2 fejessalátát leöntünk másfél pohár fokhagymával ízesített joghurttal.

Zellerkrém: 100-100 g almát és zellert lereszelünk, összekeverjük fél pohár joghurttal, 100 g cikkekre vágott paradicsommal. 1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret eszünk hozzá.
Szezámos csirkesaláta: 150 g csirkemellet besózunk, alufóliában 1 kk. olajjal megkenve megsütjük. 2 ek. joghurtot csipetnyi salátafűszerrel, petrezselyemmel, reszelt sárgarépával összekeverünk, és 1 kis fej csíkokra vágott salátára öntjük. A kihűlt csirkemellet is csíkokra vágjuk, és a salátába keverjük, majd 1 kk. pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Finom saláta: 100 g paradicsomot, 150-150 g uborkát és őszibarackot kockára vágunk. 1/2 pohár joghurtot 2 ek. 12%-os tejföllel, 1 ek ketchuppal összekeverve a zöldségekre öntjük. Jól behűtjük.