Kevés ember van, aki ne szeretné a sajtot. Akár külön, akár valamilyen kiegészítőként isteni eledelnek számít. Könnyű és egészséges, ráadásul még fogyhatunk is a segítségével.

Reggeli
1 szelet rozskenyér 2 teáskanál margarinnal, 1 szelet (4 dkg) eidami sajt, 1 paradicsom.
EbédSajtos zöldségtál: 10-10 dkg póréhagymát és sampinyongombát nagy szeletekre vágva 1 teáskanál olajon megpirítunk. Kevés húslevessel leöntjük, sóval és borssal ízesítjük. 3 dkg vékonyra szeletelt főtt sonkát tegyünk hozzá. 5 dkg reszelt eidamival és kevés fehér borssal beszórjuk. Lefedve felforrósítjuk, amíg a sajt olvadni nem kezd. 1 szelet Abonett, vagy teljes kiőrlésű kenyér fogyasztható hozzá.
VacsoraAlma túróval: 10 dkg sovány túrót egy evőkanál sűrű tejfellel sima péppé keverünk, édesítőszerrel és fahéjjal ízesítjük, majd 1 db reszelt almára ráöntjük. 1 szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.
Tízórai és uzsonna

1 szelet pirítós egy-egy teáskanál margarinnal és mézzel.

Reggeli
Müzli 15 dkg sovány joghurtból, 5 kockára vágott szilvából, édesítőszerből, egy kis citromléből, 3 evőkanál zabpehelyből és 2 apróra vágott dióbélből összeállítva. A szilva helyett akármilyen idénygyümölcsöt is használhatunk.

EbédRántott sajt salátával: 1 szelet sovány sajtot bepanírozunk. Teflonsütőben 2 teáskanál olajon mindkét oldalát aranysárgára sütjük, 1 szelet Abonettet és 10 dkg zöld salátát fogyasztunk hozzá.

Vacsora Vegyes saláta: 10 dkg zölduborkát. 5 dkg sampinyongombát, 1 almát, 2 szelet sovány szalámit és 1 szelet eidami sajtot apróra vágunk. 2 evőkanál sűrű tejfölből, ecetből, sóból, borsból, curry-ből, kaporból és petrezselyemből öntetet készítünk. Hozzá 1 pirítóst fogyaszthatunk.
Tízórai és uzsonna

1 kis (15 dkg) banán, vagy 3 db szilva.

Reggeli
1 szelet rozskenyér 2 teáskanál margarinnal, 2 és fél teáskanál mézzel megkenve. Hozzá 1 kivi.
Ebéd
Sárgarépa sajtszósszal: 20 dkg felszeletelt sárgarépát apróra vágott hagymával egy teáskanál olajon megdinsztelünk, majd 1 dl húslevessel felöntjük. 15 percig főzzük, végül 5 dkg ömlesztett sajtot adunk hozzá. Petrezselyemzöldjével megszórt, főtt burgonyát fogyaszthatunk hozzá.
Vacsora
Zöldségtál: 2 db felszeletelt paradicsomot, 10 db negyedre vágott retket és egy marék (3 dkg) sampinyongombát vékonyra szeletelve, kevés citromlével leöntve 1 szelet eidami sajtból metélt csíkokkal és sok zsázsával tálaljuk. 3 evőkanál sűrű tejfölt sóval és borssal megfűszerezünk, és a zöldfélék mellé tálaljuk. 1 pirítóst fogyaszthatunk hozzá.
Tízórai és uzsonna
1 szelet rozskenyeret 1 evőkanál sűrű tejföllel megkenünk, kicsit megsózzuk és apróra vágott dióbéllel, megszórjuk. Vagy: 15 dkg sovány joghurtot 2 kockára vágott szilvával összekeverünk, édesítőszerrel ízesítünk.