GASZTRO

3 mesebeli almás desszert, amit bármilyen évszakban elkészíthetsz

Azt tudjuk jól, hogy az alma jótékony hatású, de azért hozzá kell tenni, hogy könnyen megunhatjuk, ha csak magában esszük a gyümölcsöt. Annak érdekében, hogy egy kicsit megfűszerezzük a dolgot, mutatunk 3 mennyei almás desszertet, amivel garantáltan fedezni fogod a napi tápanyagszükségletedet.

Rengeteg szólás dicsőíti a gyümölcsöket a tápértékük és számtalan egészségügyi előnyük miatt, köztük az egyik legismertebb: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Annak ellenére, hogy mindenki ismeri az almát, sokan megfeledkeznek a jótékony hatásairól. A szakértők szerint többek között hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, és elősegíti az emésztést.

 

Almás morzsasüti

Hozzávalók

• 10 bögre alma (meghámozva és felszeletelve),
• 1 evőkanál őrölt fahéj,
• 1 bögre apró szemű zabpehely,
• 1 bögre liszt,
• 1-1 bögre fehér és barna cukor,
• 1 teáskanál sütőpor
• Fél bögre olvasztott vaj.

Elkészítés

Először is melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Ezután tedd a szeletelt almát egy tepsibe, és szórd meg a fahéj, fehér cukor és 1 evőkanál liszt keverékével.
Keverd össze a zabot, az 1 bögre lisztet, a barna cukrot, a sütőport, és az olvasztott vajat.
Az összekevert tésztát morzsold az alma tetejére, majd 180 fokon süsd meg 45 perc alatt.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL