Hozzávalók:
2 közepes alma
1 tojás
30 g zsírtalanított kókuszliszt
édesítő
fahéj
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszlisztet, kicsit állni hagyjuk, majd szilikonos sütőlapra (vagy akár muffin formákba) kis halmokat helyezünk. A tetejét megszórjuk fahéjas édesítővel és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Opcionálisan az almához keverhetünk még fehérjeport (vaníliás, vagy akár fahéjas ízesítésűt – ezáltal növelve kekszünk tápértékét és fehérjetartalmát), illetve durvább szeműre darált diót, vagy mazsolát.
Kekszünk előnye, hogy nem tartalmaz glutént, cukrot és tejet, így bármilyen diétás, vagy akár paleo étrendbe beilleszthető.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK