250 g kelkáposzta
400 g burgonya
100 ml tejszín
4 tojás
2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál vaj
150 g száraz vékony kolbász
Só, bors
Mosd meg a káposztát, szedd levelekre, majd vágd félbe őket. A burgonyát is tisztítsd meg, majd vág kb. 3 mm vastag szeletekre. Mindkettőt főzd lobogóan forró sós vízben kb. 4 percig.
A tejszínt, a tojást és a kakukkfüvet keverd össze, ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
Szeleteld fel a kolbászt, és vajon süsd ki kicsit a zsírját - rendszeres kevergetés mellett, nehogy odaégjen. Az előfőzött burgonyát futtasd meg a kolbászos vajban.
A kelkáposztát, burgonyát és kolbászt egy kivajazott cserépedényben (az ideális méretű 25x15 centiméteres) rakd le rétegesen. A tojásos tejszínes-tojásos keveréket öntsd rá. Előmelegített sütőben 180 ºC-on süsd 25-30 percig (a légkeveréses sütés nem ajánlott). Ha elkészült, szórj a tetejére egy kis kakukkfüvet.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK