Hozzávalók
• 60 g vaj
• ½ tk apróra vágott narancshéj
• ½ teáskanál reszelt citromhéj
• ¼ csésze porcukor
• ½ pohár liszt
• 2 evőkanál őrölt mandula
• 1 tojásfehérje
• 1 csésze pelyhesített mandula, zúzott
• porcukor
Elkészítés
1. Helyezz sütőpapírt a tepsibe, a sütőt pedig melegítsd elő 180 °C-ra. Tedd bele a vajat, a narancs héját, a citromhéjat és a cukrot egy kis keverőedénybe. A megfelelő keverőgép használatával keverd addig, amíg fényes és krémes állagot nem kapsz.
2. Add hozzá a lisztet és az őrölt mandulát, majd gyúrd össze az egészet, amíg egy puha, de kellőképpen összeállt tésztát nem kapsz. Ezt követően tedd a hűtőszekrénybe 30 percig, vagy amíg szilárd nem lesz.
3. A tojásfehérjét verd fel habosra, a mandulákat pedig kézzel zúzd össze. Minden egyes kekszdarabot mártogass bele a tojásfehérjébe, majd forgasd meg a mandulában, ezután pedig helyezd a tepsibe, amiben sütöd.
4. Süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Szórd meg az egészet porcukorral, miközben még meleg, majd hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK