Hozzávalók
40 dkg liszt
30 dkg apróra vágott étcsokoládé
25 dkg cukor (a barna cukor még jobb)
1 kocka margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés
A puha margarinhoz add hozzá a cukrot és a tojásokat; egy másik edényben keverd el jól a sütőport a liszttel, majd elegyítsd ezt a margarinos masszával. Ezután jöhetnek a csokidarabok, melyekből tehetsz többet is az előírtnál.
Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket tisztes távolságra a sütőlapon, mert össze fognak nőni. Bár azt mondják, nem kell alá sütőpapír, én biztos, ami biztos mindig kanyarítok alájuk egyet. Nem kell nagyon nyomogatni, mert így is szép laposak és kerek formájúak lesznek.
Ezután csak 5-10 perc a 180°C-os sütőben és veheted is ki az édességet. Miután kihűlt, nem lesz már olyan puha, mint mikor megsült, ezen ne lepődj meg.
Fémdobozba téve sokáig eláll, feltéve, hogy marad belőle másnapra is.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK