GASZTRO

Csokoládés Panna Cotta eper öntettel - A legízletesebb házi desszert

Szerző:
Szabó Anna
A panna cotta nagyon népszerű desszertté vált az elmúlt néhány évben, amin mi egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen mennyei ízvilága az egekbe repít minden édességimádót. Ezzel az egyszerű csokoládés panna cotta recepttel egy kellemes könnyű desszertet kapsz, mely önmagában is isteni, de egy vacsora lezárásaként is tökéletes.

 

Hozzávalók

• 1¼ csésze tejszín
• 1 evőkanál cukor
• 100 g csokoládé (70% kakaó)
• 2 teáskanál zselatinpor
• ⅕ csésze víz;
• 1 teáskanál kakaóporú


Az öntethez:
• 1 ¼ csésze fagyasztott eper
• 4 evőkanál cukor.


Elkészítés


Tedd a tejszínt egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg már majdnem forrni kezd. Közben add hozzá a vizet zselatinhoz, a kakaóport és a cukrot pedig keverd jól össze. Add hozzá cukrozott kakaóport, a zselatint és a csokoládét a serpenyőben lévő tejszínhez, habverővel alaposan verd fel.


Hagyd hűlni 10 percig, majd öntsd a keveréket formákba, és hűtsd le teljesen (kb. 2-3 óra).
Ha kihűlt, tedd a formákat forrásban lévő vízbe, majd fordítsd fel egy tálra őket. Gyümölcsmártással tálald! Az öntethez alaposan keverd össze a cukrot és az epret, majd robotgéppel pépesítsd.


Jó étvágyat kívánunk!

konyhafortélyok konyha gasztro desszert csokoládé
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL