300 g szilva
100 ml almalé
70 g cukor
1 db ánizsmag
30 g mandula, aprított
2 db tojás
1 mokkás kanál fahéj
70 ml desszertbor
50 grammos mandulás ropogós
1. Mosd meg a szilvát, vágd félbe és magozd ki. Az almalét 40 g cukorral és a csillagánizzsal egy fazékban kezd el melegíteni, majd közben dobd bele a szilvát is. Hagy 7-8 percig párolódni a lében, fedő alatt. Majd tedd félre hűlni.
2. Közben a mandulát egy serpenyőben pirítsd meg.
3. A tojássárgáját 30 g cukorral és a fahéjjal keverd habosra kézi robotgéppel, majd szép lassan dolgozd hozzá a desszertbort is.
4. A szilvát szedd kis tálakra, öntsd rá a tetejére a habot, szórd meg a pirított mandulával és tálald mellé a mandulás ropogóst.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK