Hozzávalók:
• 5 dkg vaj
• 5 db tojás
• 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 2 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg eritrit cukor
• 1 csipet só
• 1 teáskanál fahéj
• 0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
• 1 kávéskanál szegfűszeg
• 1 db vanília (kikapart magja)
• 0.5 g mazsola
• 0.5 g vörös áfonya
• 0.5 g aszalt szilva
Elkészítés:
1. A tojásokat különválasztjuk, fokozatos fokozatszámon felverjük a tojássárgáját a cukorral addig, amíg jó habos állagot nem kapunk.
2. Ezután felverjük a tojásfehérjét 1 csipet sóval, amíg jó kemény nem lesz.
3. A tojássárgájához hozzákeverjük az 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, belerakjuk a fűszereket, vaníliát, majd a legvégén a gyümölcsöket.
4. Elkészítjük a száraz hozzávalókat. A sütőport összekeverjük a liszttel és a vaníliás cukorral és fokozatosan a tojásos masszánkhoz öntjük, elkeverjük nagy mozdulatokkal.
5. Végezetül a tojásfehérjét is adjuk hozzá az eddig meglévő masszához, először csak a felét. Ezt is nagy mozdulatokkal keverjük el, majd a másik felét ugyanígy adagoljuk.
6. A kész masszát töltsük a kuglóf formába, és 180 fokon 40 percig süssük.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK