Hozzávalók
- 1 db csirke
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só (ízlés szerint)
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk Piros Arany
- 1 tk Erős Pista
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 ek olaj
Elkészítés
A csirkét daraboljuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
Az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd néhány perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Pároljuk még pár percig együtt, majd helyezzük rá a feldarabolt csirkét. A hús mindkét oldalát süssük fehéredésig, szórjuk meg a pirospaprikával, kanalazzuk rá a Piros Aranyat, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, és alaposan keverjük össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst, majd sózzuk és szórjuk meg a fűszerekkel. Végül adjuk hozzá a tejfölt, és jól keverjük össze. Az edényen résnyi helyet hagyva fedjük le, és amikor már forr, állítsuk takarékra a tűzhelyet, és szép lassan főzzük puhára a húst.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet, például tarhonyát. Egy bögre tarhonyát aranybarnára pirítunk egy kevés olajon, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd átöntjük egy jénai tálba, melynek lefedjük a tetejét. Végül betesszük a mikróba - alacsony fokozaton 25 perc alatt magába szívja a vizet, már tálalhatunk is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK