GASZTRO

Krumpli - Ahogy megszoktuk, és ahogyan talán még nem

A számtalan módon elkészíthető burgonya a mai összeállítás főszereplője. Ha akarom, lehet belőle karfiolos krumplileves, ahogy annak idején a nagymamám készítette, de ne felejtsük ki a sorból a népszerű rakott krumplit; az egyszerű nagyszerű lapcsánkát, mely többek közöttt tócsni néven is ismert; és a krumplis pogácsát sem.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Rakott krumpli


Hozzávalók

80 dkg krumpli
9 db tojás
másfél szál parasztkolbász
bacon
egy nagy pohár tejföl
ételízesítő
olaj

Elkészítés

Készíts héjában főtt krumplit, majd ha kicsit kihűlt, hámozd meg és karikázd fel. A főtt tojásokat is szeld fel vékony karikákra a kolbásszal együtt.

Most pedig jön a rétegezés kiolajozott tepsibe vagy jénaiba téve a következő sorrendben: krumpli, kevés ételízesítő, tojás, tejföl, kolbász, majd megint krumpli következik egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kerülhet bacon vagy sajt is, tejföllel meglocsolva.
Tipp: sajtot és bacont tehetsz a rétegek közé is, így még dúsabb és laktató ételt tálalhatsz fel.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL