Hozzávalók
- 1 cs. leveles tészta
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 ek. rumaroma (el is hagyható)
- 5 g porzselatin
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg ribizli
Elkészítés
Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és egészen hűtsük ki.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a maradék tejet.
Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük néhány perc alatt sűrűre, majd teljesen hűtsük ki.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.
A ribizli szemeket mossuk meg. és csepegtessük le alaposan. Néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel, mandulaforgáccsal.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK