Hozzávalók:
12 szelet lapkasajt
12 szelet gépsonka
15 dkg könnyen reszelhető sajt
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
6 db tojás
1 tk mustár
só, bors
Elkészítés:
Tepsibe helyezzük a méretre vágott sütőpapírt, melyre úgy helyezzük a lapkasajtot, hogy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a reszelt sajtot, s 2-3 percre előmelegített sütőbe rakjuk, míg kissé megolvad.
A megfőzött tojásokat óvatosan kettévágjuk, a fehérjét apró kockákra szeljük, hozzáadjuk a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk. A sárgáját a vajjal és a mustárral kikeverjük, szintén sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt sajtalapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd a sonkaszeletekkel fedjük be az egészet. Erre kerül a vajas tojássárgás massza, majd vigyázva, hogy a rétegek ne csússzanak el, óvatosan feltekerjük. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK