GASZTRO

Szilikonos tepsik

Szerző:
Szabó Anna
A rengeteg szépségsebészeti cikknek, témának köszönhetően valószínűleg nem a vidám színű sütőedények jutnak először az eszedbe, ha meghallod a szilikon szót..
De azért az élelmiszerkészítésre alkalmas minőségű és tisztaságú szilikon egyre gyorsabban hódítja meg a kredenc-polcokat. Először csak azok a furcsa sütőpapír-pótló izék voltak, amiket végre nem kellett elhajítani minden kör pogácsa után, aztán jöttek a spatulák, a habverők. És most itt vannak az ezerszínű, formájú edények is.


A gyerekek imádják, mert színes, mert jó „tapizni”


A felnőttek imádják, mert nem ragad bele semmi, és flexibilis. Egészben jön ki a kuglóf, legyen bármilyen cakkos, és a muffinokat sem kell többet késheggyel noszogatni.

Elméletben mindenféle kikenés, kilisztezés nélkül működik a dolog (azért, ha az eredeti receptben ez szerepel, már csak azért, hogy olyan legyen a felülete a sütinek, mint régen, nem érdemes elhagyni ezeket a folyamatokat).


Az edények hihetetlenek

Fel lehet őket tekerni, hogy kisebb helyen elférjenek, vagy az se baj, ha összegyűröd őket. Be lehet rakni a mélyhűtőbe, a mikróba és a rendes sütőbe is (azért a grillezést nem bírják!!!). Ja és mosogatógépben moshatók. Nem porózusak – ez számunkra azt jelenti, hogy nem szívják magukba az ízeket és szagokat. Ha kiveszed a sütőből, már egy pillanat múlva hideg.

A szilikon egyenletesen osztja el a hőt, ezért, ugyanúgy, mint a többi nem tapadó felületű, vékonyabb tepsinél, a sütési idő rövidebb a hagyományosnál.
És épp azért, mert hajlékonyak, óvatosan kell velük bánni. Megtöltéskor, sütőbe helyezéskor jó tálcára vagy sütőlemezre rakni őket. (Ha szerencsétlenül hajlik meg, kilocsog az anyag belőle).
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL